woensdag 13 maart 2013

Plantaardige voedingssupplementen

Ik wil het even hebben over plantaardige voedingssupplementen. Er is in Nederland weinig bekend over voedingssupplementen en hoe slecht ze zijn voor ons lichaam. Er zijn namelijk twee verschillende soorten voedingssupplementen, plantaardige (natuurlijke) en synthetische voedingssupplementen.

Allebei vinden we ze bij de drogist. De ene verpakking is nog mooier dan de ander en allemaal beloven ze hetzelfde: gezondheid. Nu is er veel onderzoek geweest naar synthetische voedingssupplementen en geloof het of niet, een hoop onderzoeken hebben ze moeten afbreken omdat het een te groot gevaar werd voor de mensen die mee werkte aan het onderzoek.

Plantaardige voedingssupplementen

Laten we beginnen met het positieve. Deze zogeheten 100% plantaardige voedingssupplementen zijn zeer uniek in de wereld. Dankzij de unieke wetenschap die erachter zit (en als je mazzel heb ook met glyconutriënten) kan jouw lichaam het vele vele malen beter opnemen en dus heeft je lichaam er ook veel meer aan. Deze plantaardige voedingssupplementen zijn volledig gebaseerd op de natuur. Dus 100% gemaakt van groente en fruit in plaats vanuit aardolie zoals de synthetische voedingssupplementen. Dit heeft als voordeel dat ze veel beter opgenomen worden, je lichaam er meer mee kan en dit met minder energie. Zo hou je dus meer energie over voor leuke dingen!

Synthetische voedingssupplementen

De synthetische variant is niet iets om erg trots op te zijn als je deze in je keukenkastje heb staan. Nadeel is, 95% van alle voedingssupplementen zijn synthetisch, dus er is een grote kans dat ook u deze thuis heeft staan. En er was tot nu toe ook geen alternatief toch! Dus ik neem het u niet kwalijk. Dat gezegd hebbende is het een feit dat synthetische voedingssupplementen gemaakt worden van aardolie en koolteer. Bovengenoemde website van plantaardige voedingssupplementen gaan een filmpje maken met de synthetische variant en doen deze in de oven. Wat gebeurd er? De olie komt er letterlijk uit druipen. Te walgelijk voor woorden.

Binnenkort meer hierover en ik hoop het filmpje ook te kunnen posten binnenkort. 

1 opmerking: