dinsdag 19 februari 2013

Glycobiologie

Glycobiologie is een prachtige wetenschap. Dit blog is eraan gewijd om meer over glycobiologie te weten te komen en dit te delen met de rest van de wereld.

Glycobiologie in een notendop

Glycobiologie is samengevat de wetenschap van de suiker-eiwit structuren aan de einden van onze cellen. Elke cel is namelijk bedekt met een dicht bos van allerlei 'antennes' deze antennes bedekken het celoppervlak en zijn verantwoordelijk voor de cel tot cel communicatie. Dat is in 1980 onderzocht door een wetenschapper en noem je glycobiologie!

Nu is het de uitdaging om al deze suikers op de antennes te hebben. We hebben namelijk een ernstig te kort aan deze suikers. Er zijn er ongeveer 200 in de natuur opgenomen, die noem je essentiële suikers. BIj suikers denkt iedereen direct aan glucose of rietsuiker, maar dat heeft niets te maken met de glycobiologie. Natuurlijk wel iets, maar niet erg veel. 

Glycobiologie onder Doktoren

U zegt "waarom weet mijn arts hier niets over?" en dat is een goede vraag. Veel artsen hebben hun opleiding voor 1980 gekregen, en daarin is de grote doorbraak geweest. Maar de echt grote doorbraak m.b.t. glycobiologie is pas in 1996 gekomen toen een bepaald bedrijf volledig plantaardige voedinssupplementen ging maken. Meer in de volgende post over essentiële suikers!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten